Tuesday 21 August 2012

Avantajele de reincarcare ale cartelei prepay in Romania


Avantajele cartelei prepay
Dacă ai călătorit vreodata in estul Europei, poate ca ai observat deja ca tarifele mari de roaming iti manancă o suma mare din credit sau îţi pregatesc o surpriză neplacuta la intoarcere, doar pentru ca nu ai cumparat o cartela prepay pentru reincarcare. Din fericire, multi operatori de telefonie mobila din Romania ofera o larga paleta de planuri tarifare prepay, usurand astfel facilitarea confortului tau. In cele mai multe cazuri, la fiecare reincarcare in Romania, primesti chiar si un bonus de minute gratuite sau chiar un bonus de credit.

Aici o lista a operatorilor de telefonie mobila si a bonusurilor acordate la o reincarcare de cartela prepay de peste 10€ in Romania:



Orange Romania (GSM)

Conducator de piata in Romania cu peste 10 milioane de clienti.
Bonus: Cu fiecare reincarcare de cartela prepay primesti 0,60€ credit.
Aici poti afla mai multe despre cartela prepay Orange.


Vodafone Romania (GSM)

7.6 milioane de clienti in Romania.
Bonus: Cu fiecare reincarcare de cartela prepay primesti 0,40€ credit
Aici poti afla mai multe despre cartela prepay Vodafone .


Cosmote Romania (CDMA 2000)

6.5 milioane de clienti ( Cosmote ofera o retea CDMA 2000, asadar ai putea fi norocos daca detii un telefon CDMA american) .Cosmote Romania se ocupa in mare parte cu planuri tarifare care privesc reincarcarea de cartela prepay .
Bonus: Cu fiecare reincarcare de cartela primesti 50 de minute gratuite / sms-uri.
Aici poti afla mai multe despre cartela prepay Cosmote.


Digi.Mobile Romania (GSM)

1.3 milioane de clienti.
Nu sunt convins ca Digi.Mobile iti ofera vreun bonus la reincarcare . 
Aici poti afla mai multe despre cartela prepay Digi.Mobile . 


Vodafone Romania ofera o reincarcare de cartela prepay online pe pagina proprie. insa pentru restul retelelor esti nevoit sa gasesti provideri independenti precum fonmoney.com pentru a-ti putea efectua o reincarcare a cartelei prepay. Exista cativa provideri internationali precum transferto and ezetop, insa acestea pretind in general intre 25% si 50% comision pentru fiecare reincarcare a cartelei prepay. La fonmoney ai doar intre 7.5% si 10% comision pentru fiecare reincarcare de cartela prepay, fiind astfel cel mai rentabil provider de pe piata. Reincarcarea de cartela prepay intr-o tara straina poate fii greu de rezolvat, varianta online fiind astfel cea mai usoara.

De retinut: Dupa reincarcare , operatorul iti va trimite un mesaj cu bilantul contului de pe cartela ta prepay. Operatorul va retrage mereu costurile din contul de pe cartela ta prepay. Daca incarci cartela prepay cu 10€ mesajul operatorului iti va spune ca mai ai 8,06credit.

Este destul de usor sa achizitionezi o cartela prepay in Romania, existand multe magazine de reprezentanta ale operatorilor de telefonie mobila. Majoritatea operatorilor au o retea foarte raspandinta in Romania. Poti cumpara cartele la orice colt si sa efectuezi o reincarcarcare online. De multe ori, atunci cand cumperi o cartela prepay in Romania, nu este nevoie sa efectuezi o reincarcare imediat dupa achizitionare, deoarece, in cele mai multe cazuri, cartela are credit de pornire. Este de retinut ca in Romania, operatorii isi rezerva dreptul de a dezactiva o cartela prepay, daca nu se efectueaza o reincarcare periodica de credit si intr-un termen limita. Asadar, este necesara o reincarcare de cartela in fiecare luna pentru a putea efectua apeluri in continuare. Altfel, cartela prepay va deveni pasiva, ceea ce inseamna ca nu vei mai putea efectua apeluri, dar vei putea fi sunat. In Romania cartela prepay expira dupa un an. Pentru a prelungi viata pe care o are cartela ta prepay, unii operatori din Romania iti ofera prelungirea valabilitatii prin o reincarcare de valoare scazuta (aprox. 1,00€), in cazul in care doresti sa-ti pastrezi numarul de telefon si creditul .

Indiferent de tipul de reincarcare in Romania, online sau offline, este bine sa cumperi sume mai mari de credit pentru cartela ta prepay ( precum 10€, valoarea medie in Romania se afla sub 5€) pentru a putea beneficia de diferitele bonusuri (minute gratuite, credit, etc.)


No comments:

Post a Comment